lördag 21 augusti 2010

Wikileaks Julian Assange blev Littorin 2

Så var det dags för nästa offentliga man att råka ut för den svenska vanan att anklaga folk för sexbrott i massmedia utan någon som helst stöddokumentation.

Som vanligt finns länk till originalinlägget på Aktivarum här.

Förra gången var det Aftonbladet som anklagade Littorin, nu är det Expressen som anklagar Wikileaks grundare Julian Assange för inte bara en utan två våldtäkter. Massmedia har som vanligt ingenting att rapportera utöver anklagelsen i sig.

Givetvis så delas internet upp i två lika korkade sidor. Nej-Sidan som hävdar det är en konspiration från CIA och Ja-sidan från hävdar att det förmodligen var makten som steg honom åt huvudet och fick honom att våldta tjejer.

Den enklaste förklaringen har bägge missat. Nämligen att det varken krävs våldtäkt eller konspiration i Sverige för att skada en man i offentlig position.

Allt som krävs är vår urspårade radikalfeminism i samarbete med pengasugna massmedia som glatt fyller samma funktion som toalettens väggar gjorde på lågstadiet i grundskolan.

Och innan nån invänder. Jo visst är det möjligt att det är en CIA konspiration och visst är det möjligt att han begått våldtäkt MEN för det första är en massa andra alternativ också möjliga och för det andra även om han begått sexuella övergrepp så ligger bevisbördan hos de som anklagar.

Det är en grundläggande rättsprincip här i landet att man är oskyldig tills man bevisats skyldig i domstol.

Uppenbarligen finns ett antal människor som glatt slänger den principen på soptippen bara de kan ta ideologiska poäng, alternativt sälja mer av någonting. Pengar och politik säljer inte bara ut forskning utan även rättssäkerheten.

Vilken färg på kuvertet som skall skickas till Assange vill Beatrice Ask nu ha? Lila skulle det vara för sexköp, skall misstanke om våldtäkt förläna kurvert färgade i turkos kanske?

SvD
SvD (1)
SvD (2)
DN
DN (1)
DN (2)
GP

2 kommentarer:

  1. Klockrent, håller med!

    SvaraRadera
  2. Hur kan The long-legged mack daddys inblandning i denna affär se ut, om det finns någon, vill säga?

    SvaraRadera